Отборът на Барселона, който бе воден с 1:2 на полувремето при домакинството си на Валенсия, успя да направи обрат и да спечели мача с 4:2. Големият герой за каталунците бе голмайсторът им Роберт Левандовски, който вкара хеттрик, а Валенсия игра повече от 45 минути с човек по-малко на терена.

Фермин Лопес откри резултата за Барса в 22-рата минута, но Валенсия направи пълен обрат преди почивката с попадения на Уго Дуро и Пепелу от дузпа, въпреки че имаше едва 17% притежание на топката.  В добавеното време на първата част с директен червен картон бе изгонен вратарят Георги Мамардашвили ог гостите.

Така през второто полувреме полският майстор Левандовски вкара три гола за успеха и вече има 16 попадения през сезона. Той първо се разписа с глава след корнер на Гюндоган в 49-ата минута, а след това отклони топката след удар на Араухо, като се възползва от неуверено излизане на резервния вратар на гостите Хауме.

В добавеното време на мача Левандовски отбеляза и от пряк свободен удар, като вдигна перфектно топката над стената.

Барселона отново се изкачи на второ място в класирането със 73 точки, изпреварвайки Жирона, но и твърде далеч от лидера Реал Мадрид, който има 11 точки повече в актива си.

Това е първата победа на Барселона, след като треньорът Шави Ернандес реши да промени мнението си и да остане начело на отбора и през следващия сезон.

БТА