Определени са местата за поставяне на агитационни материали на територията на община Шумен по време на кампанията за изборите на 9 юни, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

Агитационни материали могат да бъдат поставяни от 10 май, когато ще бъде открита предизборната кампания за вота за Европейски и Български парламент.

Местата за поставяне на агитационни материали – плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали на територията на Община Шумен, са определени със заповед на кмета и са публикувани на официалния уеб сайт на Община Шумен в секция „Избори“.

В заповедта на кмета е посочено още, че поставянето на агитационни материали на сгради, огради и витрини, които са частна собственост, става след писмено разрешение на собственика или управителя на имота.

От община Шумен съобщиха още, че от 30 април гражданите могат да направят справка в избирателните списъци, административните адреси на всяка избирателна секция и мястото на гласуване в сайта на общината или на местата за обявяване на избирателните списъци.

ШУМ.БГ