Певицата Дуа Липа ще издаде новия си албум Radical Optimism в петък, съобщи Асошиейтед прес.

Жанрът на музиката в него е психеделичен електро-поп.

„Определено има нещо катарзисно, което идва с третия албум“, каза тя пред Асошиейтед прес. „Вторият ми албум, Future Nostalgia, беше моят шанс да създам поп-денс-диско записи“, добави тя.

Radical Optimism е вдъхновен от нейните пътувания по света през последните няколко години, черпи влияние от трип-хоп и бритпоп и включва новооткрития й интерес към инструменталното звучене на живо.

„Усетих творческия процес много по-свободно. Исках просто да експериментирам и да се опитам да създам нещо ново. Но мисля, че това е албумът, който винаги съм искала да направя“, каза тя.

Липа, която сега е на 28 години, започва кариерата си на 15-годишна възраст. Тогава тя убеждава семейството си да ѝ позволи да се премести от Косово в Лондон, където е родена, за да започне музикална кариера. Ходи на училище, работи като модел, а през 2017 г. издава дебютния си албум с хитовете New Rules и One Kiss, които се превърнаха в блокбъстъри в танцовия поп. През 2020 година се появява ню-диско електропоп албумът Future Nostalgia. Той затвърждава статута ѝ на един от най-големите съвременни изпълнители в поп музиката.

БТА