„Рилски спортист“ записа втора убедителна победа над „Шумен“ в четвъртфиналите и продължава напред към следващата фаза на плейофите в Sesame Национална баскетболна лига. В зала „Арена Шумен“ тимът от Самоков победи домакините с 96:67.

Въпреки отпадането си, самото участие в плейофите е успех за „Шумен“, който този сезон показа добра игра и в много от срещите си с лидерите ги затрудни.

Днес „Рилски спортист“ започна убедително мача и след пет минути игра поведе с 15:3, а след първата четвърт водеше със 17 т. – 25:8. Във втората четвърт шуменци показаха по-добра игра и бяха равностойни на съперника, но на полувремето изоставаха с 35:52.

След почивката „Шумен“ отново се загуби на терена и „Рилски спортист“ увеличи аванса си до 32 точки. За публиката шуменци спечелиха последната четвърт с 19:16, но това нямаше как да лиши „Рилецо“ от победата.

За „Шумен“ 25 точки записа Дейвид Ролинс, с дабъл-дабъл от 13 точки и 15 борби завърши Джъстин Кохайда, а 11 т. добави Баръш Мустафа. В игра не влязоха контузените Мане и Ликей.

За „Рилски спортист“ най-резултатни бяха Алън Арнет и Христо Бъчков с по 12 точки. С 11 завърши Васил Попов.

ШУМ.БГ