42-годишна жена от Шумен е намерена убита в частен дом в града вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Вчера в местното Районно се обадил мъж, който съобщил, че съпругата му е в неизвестност от предния ден. Тя била обявена за общодържавно издирване. Намерили я мъртва, като предварителният оглед установил данни за насилствена смърт. 

От полицията и прокуратурата учудващо отказаха всякакви подробности по случая. “Аз наредих да не се оповестяват повече данни. Преценено е, че разгласяването им може да попречи на разследването”, каза за ШУМ.БГ говорителят на Окръжна прокуратура Орлин Куздов, като обеща информация, когато бъде задържан убиеца. Назначена е аутопсия.

По непотвърдена информация жената, майка на 3 деца, била намушкана с нож от мъж, с когото имала извънбрачна връзка. Той работел като таксиметров шофьор по морето.

ШУМ.БГ научи още, че издирваният от полицията мъж се казва Веселин Чифудов, а името на жертвата е Небаед. Предполагаемият убиец наел миналата събота квартира на ул. "Ален мак" № 67, като казал на хазяйката Ценка /на 82 г./, че работи в София, но ще идва тук от време на време, защото имал приятелка. Предплатил наема за един месец - 80 лева.

Хазяйката не е виждала приятелката му, а самият Веселин е видяла за последно в понеделник към 17 часа. За убийството 82-годишната жена разбрала пък вчера следобед, когато в къщата нахлули криминалисти, които намерили в стаята трупа на жертвата. Жената имала няколко прободни рани, една от които в областта на шията.

Вчера полицията намерила и изоставен с ключове на таблото автомобила на извършителя. Реното било в района на военното училище в Шумен.

Продължава издирването на извършителя.

ШУМ.БГ