Всеки желаещ вече ще може да ползва общинската заседателна зала 363 за бизнес или лична среща срещу пари. Досега залата, известна като “сесийна”, се ползваше основно за заседанията на Общинския съвет, както и за други форуми, но само под шапката на кметството.  

Цената за услугата е 15 лева на час без да се ползва озвучителната система, или 20 лева с работещи микрофони и тонколони.

Предложението за даването под наем е на кмета Красимир Костов, който го внася като точка в дневния ред на предстоящата сесия на местния парламент, като промяна на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Шумен.

Освен сесийна зала ще може да се наема и зала 304. Тя е по-малка и има двайсетина стола около заседателна маса. Цената й е 20 лева за среща с продължителност до 4 часа и 30 лева за над 4 часа.

Мотивировката на кметската докладна е оскъдна. Записано е  „очакваните финансови резултати са следните: при запазване на процента на събираемост ще се повишат реалните приходи по съответните параграфи, което ще се отрази в приходната част на бюджета на общината“.

ШУМ.БГ