С официална церемония беше приет започнатият преди 5 години социален проект „Бъдеще и стремеж към нов живот на Дом „КАЛИНКА” с. Васил Друмев”. Проектът се реализира с подкрепата на Община Шумен, „Алкомет” АД и Сдружение за деца и лица със специални нужди „Калинка”.

Участието на „Алкомет” АД се изразява чрез разкриването на дневен център за деца с увреждания – седмична грижа; подмяна на дограмата на дома; осигуряване на вътрешно обзавеждане; изграждане на достъпна архитектурна среда, включваща естакади за инвалидни колички и повдигащ механизъм между първия и втория етаж на сградата, инсталация на соларна система; подмяна на оборудването на котелното отделение; изграждане на игрище на изкуствена трева за футбол, баскетбол и волейбол, както и  на площадка за обучение по правилата за движение на пешеходците. Осигуряването на ежегодно обучение на екипа от специалисти от Дома, както и ежегодното снабдяване с противогрипни ваксини попадат в списъка от дейности, предприети от „Алкомет“ АД, подобряващи условията на живот на децата в дома.

Общата сума, с която участва Компанията  в проекта е 100 000 лева.
Всички обекти, реализирани по проекта, бяха приети от Председателя на Надзорният съвет - Фикрет Индже. Като в края на церемонията, той лично поднесе на децата подаръци по случай Коледните и Новогодишни празници.