Управителят на новопазарската болница д-р Атанас Атанасов става изпълнителен директор на шуменската Многопрофилна болница за активно лечение. Той ще замени на поста д-р Юлия Димитрова.

Рокадата ще стане факт на извънредно Общо събрание на акционерите на болницата на 15-ти април, стана ясно днес на заседание на Консултативния съвет към Общински съвет-Шумен.

Общото събpание е свикано от Министерството на здравеопазването като мажоритарен собственик на МБАЛ-Шумен. Първа точка в дневния му ред е освобождаване на борда на директорите на болницата и избиране на нов.

„Никой не ме е викал за разговор в министерството и нямам обяснение за смяната. Не мисля, че развитието на болницата в последните 3 години и финансовите й показатели са причина за това“, каза за ШУМ.БГ настоящият директор на лечебното заведение Юлия Димитрова. Тя обясни, че е получила писмо от министерството, с което я задължават да изпрати покани на съдружниците за свикване на извънредно Общо събрание. В него пишело, че за изпълнителен директор се избира д-р Атанас Атанасов.

Д-р Атанасов потвърди пред ШУМ.БГ, че от здравното министерство са водени разговори с него и той е дал съгласието си за поста.

Припомняме, че д-р Атанасов бе директор на Регионалния център по здравеопазване в Шумен до 2008-ма. В началото на следващата година оглави новопазарската болница “Д-р Добри Беров”.

Юлия Димитрова пък е директор на МБАЛ-Шумен от 2012-та. 

Държавата държи 51% от собствеността на шуменската болница. Останалите дялове са разпределени между общините от областта.

ШУМ.БГ