Наемателят на “Фабулис” получи отсрочка до началото на октомври да отвори комплекса. Това стана на заседание на Правна комисия към Общинския съвет днес. 

По договор дивдядовската фирма “Ексит” трябваше да е приключила с ремонта на "Фабулис" и да го е отворила през септември миналата година.

Да докладват за напредъка по работата пред съветниците днес дойдоха управителят на Общинското предприятие по туризъм Добромир Жеков и юрисконсултът на общината Иван Кавръков.

Кавръков обясни, че оглавявана от него комисия е изискала от “Ексит” всички документи за направени разходи и е ходила на проверка в комплекса. Общинарите установили, че действително има направени ремонти, но твърде недостатъчни.

Наемателите им представили различни фактури, от които комисията признала разходи за 49 574 лв без ДДС. Други близо 16 хил.лв не признала.

“Въпреки всичко извършено, комплексът не е готов да приема клиенти. Ще им трябва поне половин година съвестна работа, за да се приведе във вид”, каза Кавръков. Неговото мнение бе, че договорът трябва да се прекрати по вина на наемателя. Добромир Жеков пък допълни, че от септември до сега не е свършено особена много, освен дейности по газовия отоплителен котел на комплекса.

Въпреки това съветниците решиха да не се избързва с прекратяване на договора, а да се даде още малко отсрочка.

Стана ясно също, че до сега “Ексит” дължи на общината наем в размер на 30 хил.лв. В договора им е записано обаче, че само ремонти до 44 хил.лв ще бъдат признати и ще се приспаднат от наема.

ШУМ.БГ