32-годишен рецидивист от Шумен преби до смърт жената, с която живеел на семейни начала, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Побоят станал около 2,00 часа тази нощ на ул. “Раковска” до Томбул джамия.

Пристигналите медици заварили 51-годишната жена да лежи на улицата в безпомощно състояние. Починала от травмите си в шуменската болница.

Многократно осъжданият за различни престъпления Ерджан Бюнеминов бил приятел на брата на жертвата. С нея първоначално живели в къщата на майка й, но преди няколко месеца тя не издържала на постоянните му запои и ги изгонила. Приютил ги брата на приятелката му в къщата си на “Раковска” 44.

Днес никой от съседите не знаеше какво точно се е случило снощи. Някои видели линейка, около нея бил и Ерджан. "Беше много пиян, нищо не разбрах какво става”, каза пред ШУМ.БГ възрастен съсед. Там бил и братът на жертвата. Не е ясно защо не се е намесил при побоя.

Събралите се пред кварталния магазин днес знаеха за инцидент, но не и че жената е починала. Всички описаха Ерджан като общителен и добронамерен. Ремонтирал компютрите на целия квартал. Казал, че се бил научил в затвора. Имал две момчета от бившата си жена. Тя живеела наблизо и Ерджан често го водил в магазина, за да им купува сладки и сокчета. Той изкарвал по някой лев с работа по строежи.  

Ерджан Бюнеминов е лежал в затвора за кражби, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, шофиране в нетрезво състояние, изнасилване, казаха от полицията.

Той е задържан в полицейския арест. По-късно днес или утре ще бъде гледана мярката му за неотклонение, съобщиха от прокуратурата.

ШУМ.БГ