Полицаи хванаха мъж с 3,28 промила алкохол да кара мотопед по улиците на Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В петък около 15.30 часа следобед на бул. ”Велики Преслав” катаджии забелязали моторист без каска. Спрели го за фиш, но излезли нарушения, като за няколко акта. Първо се оказало, че 46-годишния мъж едва се държи на краката си. Тествали го с дрегер и той показал 3,28. После му поискали книжка, но се оказало, че такава няма. После шуменецът бил помолен да отиде с униформените до болницата, за да даде кръв за анализ, но той отказал. Отвели го директно в ареста за 24 часа.

По-интересен случай се натъкнали полицаи в нощта срещу събота. На ул. ”Климент Охридски”  униформените забелязали Рено Еспейс да се движи на три колела. Предната лява джанта просто липсвала. 

По време на проверката било установено, че зад волана е неправоспособния Е.Б. Той отказал да бъде тестван за алкохол, шофирал без предпазен колан, а автомобилът бил без технически преглед.

Друг шуменец бил хванат да кара Мерцедеса си пиян. На 26-ти септември около 1,20 часа на пл. ”Кристал” М.А. /на 29 г./ бил тестван за алкохол, като дрегерът отчел 1, 40 промила. Той също отказал да даде кръвна проба за анализ и спал в ареста на полицията.

ШУМ.БГ