Регистрационните табели в КАТ-Шумен свършиха и се преустановява регистрацията на МПС нов внос или от други региони, съобщиха от ОДМВР-Шумен.

Временно се преустановява и транзитната регистрация на пътни превозни средства. Срокът на валидността на старите транзитни номера ще бъде удължен с един месец, но е необходимо водачите да подадат заявление в “Пътна полиция”.

Към момента в сектор “Пътна полиция” при ОДМВР- Шумен има налични регистрационни табели за мотоциклети, мотопеди и ремаркета. Могат да се регистрират автомобили, за които се ползват табели 1,2 /продълговат номер отпред, квадратен отзад/ и 2,2 /два квадратни номера отпред и отзад/.

Няма затруднения при административните услуги за промяна на собственост на автомобили, които са със шуменски регистрационни номера. В нормален ритъм се извършват услугите за спиране от движение, пускане и бракуване на моторни превозни средства.

Дейността ще бъде възстановена след получаване на регистрационни табели. От сектор “Пътна полиция” се извиняват за причиненото неудобство.

ШУМ.БГ