29-годишен пиян мъж е задържан тази вечер след преследване в Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко преди 18 часа бил получен сигнал от жена, че на пл. "Оборище" в града агресивен мъж й нанесъл няколко удара в лицето. Пред пристигналия полицейски екип дала описание на мъжа и посочила посоката, в която се отдалечил.

Малко след това бил получен сигнал, че неизвестен блъска по вратите на църквата „Свето Вознесение“, а след това нахлул в заведението до храма и притеснявал клиентите.

Пристигналите полицаи му наредили да спре на място, но Теодор Б., по прякор Йоско, ударил с камък в лицето един от униформените и побягнал към бившата сладкарница "Мария". Там скочил в река „Поройна“. Полицаите го последвали долу и го задържали.

Разпитват се свидетели, снемат се сведения от пострадалите. Жената е прегледана в болницата, 40-годишният полицай е с разкъсано-контузна рана и подутина в лявата част на главата. Мъжът е бил в нетрезво състояние и изключително агресивен. Работата по изясняване на случая продължава, казаха от полицията.

Днес, 25 ноември, от полицията съобщиха, че в криминалното си досие мъжът има множество кражби, нанесени телесни повреди, противозаконни отнемания на автомобили, изнасилване, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, изнудване, хулиганство, убийство и закана за убийство, обсебване, възпрепятстване на орган на властта.

Материалите по случая са докладвани на дежурен прокурор от РП-Шумен. Образувано е досъдебно производство. 

ШУМ.БГ