Жена е убита от сина си днес в Шумен. Задържан като заподозрян е 24-годишният Р.З., съобщиха от полицията.

В 13,42 часа днес, чрез телефон 112, е получен сигнал от гражданин, който съобщил, че пред вход на ул. "Света гора" №4 в Шумен е възникнал скандал, в който мъж се опитва да нанесе с нож прободни рани на жена.

Инцидентът е станал в апартамент на първия етаж, от където жената побягнала, но била застигната от сина си. Убитата се казва Елена, има съпруг и трима сина, живеели на първия етаж във вход 1.

На мястото на инцидента веднага е изпратен патрулен екип, който заварил пред входа на блока починала жена с прорезни рани. Униформените забелязали убиеца, който опитал да избяга. Той бил заловен, отведен в полицейското управление в града и задържан за срок до 24 часа.

Случаят е докладван на прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен. Извършват се процесуално-следствени действия. Работата по започналото досъдебно производство продължава. 

От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че убиецът се казва Радослав Златев. Ножът, с който е извършил престъплението, е намерен и иззет. Повдигнато е обвинение по член 116, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс - за предумишлено убийство, според който се предвижда лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

ШУМ.БГ