Незагасена цигара е причината за пожар, горял вчера в общежитието на Професионалната гимназия по селско стопанство на бул. “С. Велики” в Шумен, съобщават от полицията.

Сигналът е получен вчера, около 9.34 часа. Изпратеният на място противопожарен екип установил, че пламъците тръгнали от незагасена цигара. Опушени са 30 кв.м. стени, изгоряло е легло, дюшек, нощно шкафче и пвц дограма със стъклопакет.

В други два пожара са горели в навеси в село Тодор Икономово.
Първият сигнал е получен в 3.15 часа. Съобщено е, че гори навес на ул.”Георги Стамов” в селото. Пристигналите екипи локализирали и погасили пламъците. Изгорели са 40 кв.м. покривна конструкция, 50 бали слама, 50 бали люцерна и 500 кг ечемик, собственост на Р.Х. /60 г./. Два екипа са гасили пламъците, които до момента не е ясно от къде са тръгнали. Спасена от изгаряне е къщата на 60-годишния мъж.

20 минути по-късно е получен втори сигнал за пожар в село Тодор Икономово. На ул.”Калиакра” е изпратен противопожарен екип, който установил, че пламъците, по неустановен засега начин са тръгнали от навес до къщата. Изгорели са 10 кв.м. покривна конструкция, 60 бали слама и по данни на собственика Б.М./31г./ три кози, други пет животни са били изведени и спасени от пламъците. Не е допуснато разпространение на пламъците и къщата е спасена от изгаряне.

Вчера са горели и сухи треви и отпадъци на ул. “Подуево” в Шумен, както и контейнер за смет на ул. “Владайско въстание”. Пламъците тръгнали поради небрежност при боравене с открит огън. Контейнерът за разделно сметосъбиране е изгорял, спасени са други два съседни.

ШУМ.БГ