Четирима шуменци са задържани за държане на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

Работата на криминалисти от полицейското управление в града започнала след получен сигнал. Около 18.30 часа снощи на кръстовището на „Кирил и Методий” с улица „Петър Парчевич” били задържани трима криминално проявени при сключване на сделка.

По време на претърсванията и обиските в шуменците В.И. /33 г./ , В.Г. /24 г./ и С.Д. /38 г./ и в лек автомобил Опел Астра, с който се придвижвали, криминалистите намерили плик с около 30 грама канабис, няколко хапчета „екстази” и плик с близо 30 грама бяло прахообразно вещество, съдържанието на което ще се установява с експертиза. При направения личен обиск във В.И. полицаите намерили 980 евро и 200 лева.

При акцията били претърсени и няколко адреса в града. В едното жилище открили найлонова торбичка с около 100 грама бледо жълто вещество, което след направения полеви нарко тест реагирало на „амфетамин”, както и 5 грама канабис. По-късно бил задържан и Т.Д. /на 28 г./ от Шумен.

От полицията информираха, че В.И. е осъждан 29 пъти за различни престъпления - измами, обсебвания, управление на мпс в срок на наложено административно наказание, документни престъпления. В.Г. е осъждан два пъти за кражби на вещи и частни от моторни превозни средства. С.Д. е осъждан 11 пъти за кражби, грабеж, хулиганство, нанасяне на телесна повреда, обсебване, незаконно притежаване на оръжие. Последната му присъда е от 2009 година за наркотици. Т.Д. не е криминално проявен. 

Започнато е досъдебно производство. Четиримата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

По информация на ШУМ.БГ мерките за неотклонение на Васил И. Владимир Г. и Свилен Д. ще бъдат гледани от Окръжния съд днес.

ШУМ.БГ