Стефани Стоева и Габриела Стоева се класираха за четвъртфиналите при дамските двойки на европейското първенство по бадминтон.

Българките, които са поставени под №3 в схемата, преодоляха втория кръг след трудна победа срещу англичанинките Хедър Оливър и Лорън Смит. Сестри Стоеви се наложиха с 22:20, 15:21, 21:18 след много оспорвана битка, продължила 61 минути.

Българските бадминтонистки водеха през по-голямата част от първия гейм, като в един момент имаха аванс от шест точки при 14:8.

Оливър и Смит обаче направиха силна серия и изравниха при 19:19. Англичанките спасиха геймбол при 19:20, но сестри Стоеви се възползваха от втората възможност за приключване на първата част, която получиха.

Във втория гейм Оливър и Смит натрупаха солидна преднина след 4:4. Те дръпнаха с осем точки при 18:10 и до края не изпуснаха аванса си.

В решителната част сестри Стоеви взеха добра преднина при 16:12, но англичанките се доближиха само на една точка при 18:19. Все пак българките спечелиха следващите две разигравания, а с това и мача.

В спор за място на полуфиналите сестри Стоеви ще се изправят срещу победителките от мача между французойките Одри Фонтен и Ане Тран и датчанките Майкен Фруергаард и Сара Тигесен.

Участието си на европейското първенство продължава и Линда Зечири в индивидуалната женска надпревара. Тя ще срещне Йозге Байрак от Турция в третия кръг на надпреварата. Другата българка на сингъл Петя Неделчева отпадна във втория кръг.

В мъжките двойки за Даниел Николов и Иван Русев предстои мач във втория кръг с поставените под №4 Ким Аструп и Андерс Расмусен от Дания.

На сингъл Благовест Кисьов отпадна във втория кръг след загуба от действащия европейски шампион Ян Йоргенсен, който е и бронзов медалист от последното световно.

Дневник