Мъж загина на място, а няколко други пострадаха при ПТП между бус и две леки коли. Инцидентът стана малко след 14,00 часа на пътя Шумен-Силистра, близо до разклона за село Страхилица.

Автомобил Фолксваген Голф, в който е пътувал починалият, е разцепен буквално на две, видя репортер на ШУМ.БГ. На мястото на катастрофата са екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ.

От полицията уточниха, че загиналият е 30-годишен, от село Борци. Той е бил пътник в Голфа. Шофьорът е 26-годишен от същото село. Той е приет в шуменската болница. 

Леко пострадал е и водачът на буса, на място му е оказана медицинска помощ. Бусът е на фирма "Лидер" и изпълнява междуселски курсове, а в него е пътувала само една жена, която също се е отървала с лека порезна рана и е настанена в шуменската болница.  

Фолксвагенът се движил с много висока скорост в посока Венец. Шофьорът на буса, който идвал срещу него, опитал да избегне удара, като се прибрал вдясно на банкета, но Голфът го блъснал челно. След това лекият автомобил се разцепил на две.

Водачът на идващият зад него Сеат опитал да намали и да спре, но се блъснал леко в буса.

В Голфа имало и 3 кучета. При катастрофата две от тях умрели.

Всички шофьори са правоспособни. Тепърва ще се изясняват точните причини за инцидента, казаха от полицията. 

Пътят Шумен - Силистра е временно затворен, като движението се отбива през село Близнаци.

ШУМ.БГ