Община Шумен пусна покани до 3 фирми в обществена поръчка за чистенето на Шумен и кварталите на обща стойност 2,5 млн.лв. без ДДС. Процедурата е съкратена от типа „договаряне без предварително обявление“.

Такава се допуска от закона, когато са налице изключителни обстоятелства и не е възможно да бъдат спазени сроковете за открита или състезателна процедура.

Причината е, че на 23-ти юли изтича срокът на концесионния договор с „Титан БКС“, а все още новото общинско предприятие „Чистота“ не е готово да поеме дейността. 

Обществената поръчка е в два лота – всеки за по 1,250 млн.лв. Градът е разделен на две части – северна и южна.

От общината са изпратили покани до фирмите „Астон сервиз” ООД от Варна, “Екомакс” ООД от Шумен и “РТК” ООД от Елин Пелин.

С тримата участници ще се проведат преговори на 8-ми юли. С победителите ще бъде сключен едногодишен договор.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 1 година. Той ще може да се удължава “до създаване на оперативна възможност за цялостно функциониране на ОП “Чистота”.

Сумата от 2,5 млн.лв. без ДДС е по-малка от тази, която община Шумен сега плаща на “Титан БКС”. План-сметката на концесионера за чистенето на града и кварталите за 2015-та бе за 4,583 млн.лв. с ДДС. 

ШУМ.БГ