Ремонтните дейности и поставянето на атракциони в парк “Студентски” ще започнат в края на август тази година, каза за ШУМ.БГ управителят на "Пи Ем България“ ООД Константин Димитров.

Фирмата спечели конкурса за отдаване под наем на част от парка и преди дни подписа договор с община Шумен за срок от 10 години.

Инвестицията, която ще реализира варненската фирма, е в размер на 652 465 лв. с ДДС.

Новият наемател е изготвил концепция и количествено-стойностна сметка за цялостен ремонт и въвеждане в експлоатация на рушащата се от години сграда на бистрото в парка.

Предвидена е подмяна на изпочупените парапети, изграждане на нова хидроизолация и настилка по използваемия покрив, изкърпване на мазилката по фасадите, изграждане на ВИК, електрическа инсталация и довършителни дейности „до ключ“ за завършване на цялостния проект, започнат още през 2008 г.

В завършването на сградата е планирано и изграждането на затворен детски кът с постоянно присъствие на аниматори.

В плана за съживяване на Парк „Студентски“, освен местата за отдих и забавление, посетителите ще се могат да използват напълно подновено мултифункционално игрище и мобилна ледена пързалка през зимния сезон.

“Ще доставим и пуснем в експлоатация виенско колело, влакче тип „Костлер“, батути, клатушки, бънджита, надуваеми пързалки, електрически колички и др. Около мултифункционалното игрище за футбол и баскетбол ще бъдат поставени мобилни седалки за зрителите. Ще бъдат освежени, реконструирани и пребоядисани осветителните стълбове. Ще бъдат подменени изпочупените пана около игрището”, каза още Димитров.

Срокът за изпълнение на довършителните строително-ремонтни дейности и за разполагане на спортно-развлекателни атракциони в парка на площ от 320 кв.м. ще бъде шест месеца, след въвеждане в давност на правните взаимоотношения с фирмата по надзор и проектантския екип на Парк „Студентски“.

ШУМ.БГ