В бюджета на Министерството на отбраната са заложени 580 хил.лв за ремонт на сградата на Щаба на Военното училище. Това обяви на пресконференция днес деканът на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ полк. Сашо Евлогиев.

Военният уточни, че средствата са дадени на командването на сухопътните войски. Към тях е поделение 34 200, в чиито активи е сградата на Щаба. „Осигурени са 65 хил.лв. за проекта и 5 хил.лв за строителен надзор. Останалите 510 хил.лв. за самия ремонт също са заделени в бюджета“, каза полк. Евлогиев.

Той обясни, че с парите основно ще се ремонтира покрива, ще се сменят дограмите и прозорците, а цялата сграда ще се измаже и боядиса.

За неугледния външен вид на щаба досега са се водили много разговори. Имаше идеи община Шумен да поеме ремонта срещу прехвърляне на военни имоти. Миналата година бе коментирана и възможността за ремонт с европейски средства.

На днешната пресконференция шефът на артилерийския факултет коментира и кандидат-курсантската кампания. Евлогиев определи поставената задача по приема като изпълнена, въпреки че след крайния срок са останали свободни места. Според него това е нормално, заради завишения с 40% тази година план-прием. Тази есен в Шумен ще бъдат приети 41 първокурсници, с което общият брой на курсантите ще достигне 150.

Все още продължава кампанията по прием в гражданските специалности, където също има свободни места.   

ШУМ.БГ