Обществена поръчка за 69 хил. лв. без ДДС за видеонаблюдение на четири спортни и седем детски площадки обяви Община Шумен. Освен тях в поръчката е предвидено и видеонаблюдение на зона за отдих и входно-изходните артерии на Шумен в посока Пети километър и кв. “Тракия”, както и подмяна на съществуващата техника в Градската градина, Студентски парк и Парк “Оборище”.

Договорът с фирмата ще бъде за срок от 36 месеца, стойността на обществената поръчка е 69 012 лв. без ДДС, а офертите се приемат до 26 септември в сградата на общината.

Техниката за 24-часово видеонаблюдение трябва да бъде изградена на „Спортна и детска площадка до ВиК“ , спортните площадки до бл. 7 и бл. 10 в кв. „Б. Българанов“, до бл. 68 на ул. „Ген. Скобелев“, както и детските площадки до бл. 5, до бл. 6 и до бл. МНО в кв. „Б. Българанов“,  детската площадка в кв. "Тракия" срещу СУ „В. Левски“, на бул. “Ришки проход” до Бадема, на бул. “Ришки проход” до Базово училище. Видеонаблюдение ще има и в зоната за отдих в района на читалище „Тодор Петков“ с прилежащата му детска площадка.

Камерите ще са общо 57. Общината иска 46 от тях да са вандалоустойчиви, а останалите водоустойчиви. Едната ще е с високоскоростно заснемане и най-малко 20-кратно оптично увеличение.

Победителят ще се избере по 3 критерия. Предложената цена ще е с 40% тежест в комплексната оценка. По 30% ще се дадат за стойността за текуща поддръжка на оборудването и на срока за реакция при кризисна ситуация, измерен в минути. 

Целта на обявената от общината обществена поръчка е да се избере лицензирана частна охранителна фирма, която да притежава технически възможности за изпълнение на поставените задачи - за изграждане, техническа поддръжка и осъществяване на денонощно видеонаблюдение, реакция от автопатрулен екип при необходимост за осигуряване опазването на общинско имущество, обществения ред и сигурност, както и за предотвратяване на противообществени и криминални прояви на територията на Община Шумен.

ШУМ.БГ