"Лудогорец" се изкачи на второ място в генералното класиране на Първа професионална футболна лига, след като победи с 3:1 гостуващия "Нефтохимик" в мач от деветия кръг.

Петкратните шампиони, които са с мач по-малко от своите съперници, изостават с четири точки от лидера "Левски", но имат и две повече от ЦСКА и "Дунав".

"Лудогорец" беше категорично по-добрият отбор през първото полувреме и поведе рано в резултата, след като Вандерсон се разписа за 1:0 в 14-ата минута.

Лукас Саша подаде висока топка в наказателното поле на гостите от Бургас, а Клаудиу Кешерю я свали към бразилския нападател, който не се затрудни при завършващия удар.

Разградчани изпуснаха още две положения до края на първата част. Лукас Саша беше близо до гол 10 минути преди края с удар отдалеч, а Джонатан Кафу беше неточен при най-чистото положение след гола.

Пропуските бяха наказани от "Нефтохимик" още във втората минута на второто полувреме, когато Николай Дюлгеров беше точен с удар от около 15 метра за равенството. То обаче се задържа само девет минути, защото Саша вкара за 2:1 след отлична атака на шампионите.

Клаудиу Кешерю подсигури победата за "Лудогорец" в 71-ата минута, а малко по-късно Жуниор Кишада пропусна отлично положение за четвърти гол във вратата на бургазлии.

Dnevnik.bg