ПМГ “Нанчо Попович” от днес е с обновена външна класна стая. Тя стана факт благодарение на проекта на “Инер Уил клуб” – Шумен “Дарявай, докато четеш”, който се реализира чрез сайта chetidari.bg.

Там всеки регистриран ученик събира кредити, като реши правилно тест по прочетена книга. След това има възможност да насочи тези кредити към някоя кауза. Финансирането пък става чрез набиране на средства от дамите от клуба.

“За наша най-голяма радост откритата външна стая е реализация на първата завършена кауза. Това се случи благодарение на учениците випуск 2016, които я предложиха и после те се амбицираха, четоха книги, спечелваха кредити и ги насочваха към нея. Ние, дамите от “Инер Уил клуб” - Шумен, вярваме в доброто у младежите и децата, и сме обнадеждени, че сме намерили верния път да ви провокираме да четете и да дарявате”, каза президентът на клуба Здравка Йорданова. 

Класната стая на открито е струвала 2000 лв., за което са събрани 2000 кредита.

Директорът на  ПМГ “Нанчо Попович” Ваньо Георгиев благодари за дарението, като заяви, че обновената външната класна стая ще се ползва в топлите месеци за часовете по Литература, История, География и Философия. “Надявам се в топлите дни, както винаги досега, да я използвате пълноценно, да ви бъде приятно в нашия малък Хайд парк”, каза Георгиев.

Към момента на сайта chetidari.bg има още 5 активни каузи, които предстои да бъдат финансирани. Те са за басейн с топки за Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в Нови пазар, за купуване на шестканален електрокардиограф за децата в шуменската болница, за инфузионна помпа за Неонатологично отделение на МБАЛ – Шумен, за организиране на Детски „Фестивал на баскетбола” и за обучение на кучета за водачи на незрящи.

ШУМ.БГ