143 кандидат-студенти държаха днес редовен изпит за прием в 49-те бакалавърски специалности на ШУ „Епископ Константин Преславски“. Най-голям бе интересът към теста по български език и литература.

Днес бе втората и последна дата за редовен кандидатстудентски изпит. Първият се проведе на 4-ти юли. Общо в двата изпитни дни пред вратите на ВУЗ-а се явиха 300 души, съобщиха от пресслужбата му.

Всички подали документи за прием обаче са 610, тъй като в Шуменския университет може да се кандидатства и с оценка от държавен зрелостен изпит.

През май приключи първият етап на класиране, в който можеха да участват завършили в средно образование в предходни години. Тогава се записаха други 232 души.

Тази година Шуменският университет ще приеме по-малко първокурсници, тъй като държавата оряза бройката. От заявени 1576 места, Министерски съвет утвърди план-прием на 1180 бакалаври. 

Първото класиране ще бъде обявено на 10-ти юли, а записването на приетите студенти е от 10-ти до 15-ти юли, уточниха от Университета.

ШУМ.БГ