Д-р Станислав Тунчев, специалист по съдова хирургия и д-р Росица Димитрова, специалист по eндокринология и болести на обмяната, са новите попълнения към екипа на "ДКЦ - I" – Шумен.

С тях лекарите специалисти в поликлиниката стават 41, а специалностите, в които практикуват – 22, съобщиха от лечебното заведение.

“В "ДКЦ - I" за първи път има специалист по съдова хирургия, а Шумен разполага с много малко съдови хирурзи. Предимство за нас е, че тук има и необходимата апаратура за изследвания и лечение по тази специалност”, каза за ШУМ.БГ управителят на "ДКЦ - I" д-р Димитър Костов. Той уточни, че се очаква д-р Тунчев да започне работа със Здравната каса от средата на месец май, като за момента приема пациентите си само срещу заплащане, а колежката му д-р Росица Димитрова е със сключен договор с РЗОК.

“И двамата ни нови колеги са придобили специалност в края на 2017 година и са заредени с ентусиазъм да се докажат като имена в своята област”, каза д-р Костов.

Привличането на специалисти и разширяване дейността на здравното заведение е част от изпълнението на Програмата на ръководството. За две години в "ДКЦ I" беше изграден стационар, който даде възможност да се изнесе част от болничната в извънболнична помощ, с медицинска техника от ново поколение бе обновено звеното за физиотерапия и рехабилитация, закупен бе и първият апарат в доболнична помощ - японска апаратура „OLYMPUS“ за фиброгастроскопия. За първи път през 2016 г. "ДКЦ - I" подписа договор с касата и за болнична помощ, промени и договора с РЗОК за специализирана извънболнична помощ, където се включиха нови специалности. Привлечени бяха специалисти, сред които уролог, пневмолог, гастроентеролог, гинеколог, а за този период няма нито един напуснал лекар. "ДКЦ - I" започна работа и с доброволните фондове - т. нар. доброволни здравни каси.

ШУМ.БГ