Софийската градска прокуратура (СГП) проверява информация, свързана с председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, съобщава "Капитал" като се позовава на информация от два независими източника. В края на миналата седмица от СГП са поискали от съда да даде разрешение за разкриване на банковата и осигурителна тайна на бизнесмена, твърди източник на "Капитал".

Източниците на изданието не са дали информация за това какъв е предметът и характерът на проверката, а официална информация от държавното обвинение не е получена. Самият Домусчиев е коментирал по принцип, че работа на институциите е да извършват проверки и да защитават обществения интерес.

Кирил Домусчиев e председател на КРИБ. Бизнесът му включва компании като "Хювефарма", Параходство "Български морски флот", "Адванс пропъртис" и "Биовет".

Изданието припомня, че през октомври 2017 г. срещу Домусчиев беше внесен сигнал от вицепремиера Валери Симеонов във връзка с приватизацията и управлението на "Български морски флот" след това.

dnevnik.bg