В понеделник американският певец Крис Браун е бил арестуван в Париж по подозрения в изнасилване, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на информация, получена от френската полиция.

24-годишна жена твърди, че певецът я е изнасилил в апартамент в хотел на 15 януари. Пред полицията тя е казала, че двамата са се срещнали в нощен клуб в центъра на Париж, след което са отишли в хотела, където Браун бил отседнал.

Крис Браун все още не е коментирал случая, а френската полиция провежда разследване на твърденията на жената. Задържани са били още двама мъже - бодигард на Браун и негов приятел.

По-късно певецът е бил освободен от ареста, а адвокатът му е коментирал, че обвиненията срещу Браун не почиват на истината.

Това не е първият сблъсък със закона на 29-годишния певец. Той има богата история на прояви на насилие срещу жени. През 2009 г. певецът беше осъден на пет години пробация и 180 дни общественополезен труд, след като беше обвинен в нанасяне на побой върху бившата си приятелка Риана. А през 2016 г. той беше арестуван по подозрение в нападение с огнестрелно оръжие, след като жена заяви пред полицията, че той я е заплашил с пистолет.

Според френското законодателство, ако Браун бъде осъден за изнасилване, го очаква лишаване от свобода за 15 години.

Дневник