След тежката последна седмица, в която изгуби две поредни дербита с "Барселона", "Реал" (Мадрид) се завръща на европейската сцена, за да продължава защитата на трофея в Шампионската лига. Без своя лидер и капитан Серхио Рамос, но с добър аванс от 2:1 след първата среща белите посрещат "Аякс" на "Сантяго Бернабеу". Двубоят е тази вечер от 22.00 часа.

Шампионската лига остана единствения трофей, за който "Реал" може да се бори. Преди седмица тимът, воден от Сантяго Солари, отпадна в полуфиналите за Купата на краля, а през уикенда се отдалечи на 12 точки от първото място в Ла Лига.

На "Бернабеу" се надяват мачът с "Аякс" да е добра възможност да си върнат разклатеното самочувствие. Успехът с 2:1 като гост дава спокойствие на "кралския клуб" преди реванша. В досегашните осем случая при подобен развой в директните елиминации победителят от първата среща винаги е продължавал напред.

Големият удар за "Реал" е отсъствието на Серхио Рамос. Капитанът на отбора беше обвинен, че си е изкарал умишлен жълт картон в първата среща с "Аякс", и беше наказан за два мача. В "Аякс" се надяват да се възползва от неговото отсъствие.

"Това е голям удар за "Реал". Модрич и Кроос са шефовете в средата на терена, но Рамос е шефът в защита и неговото отсъствие ще се отрази на отбора както от физическа, така и от психическа гледна точка", коментира старши треньорът на "Аякс" Тен Хаг

По същото време лидерът в Бундеслигата "Борусия" (Дортмунд) приема "Тотнъм". Сблъсъкът изглежда предрешен, след като "шпорите" спечелиха първата среща с 3:0. Освен това германският отбор се намира в лоша форма и набързо пропиля комфортния си аванс пред "Байерн".

Дневник