Слабата игра на "Левски" и липсата на облик са причината за уволнението на Георги Дерменджиев. Това каза изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев след освобождаването на треньора. Специалистът остана на "Герена" по-мало от 100 дни, като беше уволнен в понеделник по обяд.

"Основната причина за раздялата е липсата на игрови облик и слабото представяне и загубата срещу "Берое". За съжаление от всички домакинства от началото на годината, не успяхме да спечелим нито едно, това е показателно също и е проблем. Ситуацията се промени от преди седмица, именно заради мача с "Берое", каза изпълнителният директор.

Колев изтъкна като проблем за Дерменджиев "бавното адаптиране в "Левски" и това, че не е вкарал повече млади играчи сред титулярите.

"Текучеството на треньорския пост се дължи на грешка. Може сега да отчетем, че назначаването на този треньор беше грешка. Когато има такава, по-добре да я признаеш навреме, за да не се затъва", добави Колев.

По думите на Колев "Левски" има избистрени кандидатури за нов треньор. Той отказа да коментира националния селекционер Петър Хубчев, а за Димитър Димитров каза, че "винаги е опция, защото е сред най-добрите специалисти у нас". Според Колев Станимир Стоилов е ориентиран към чужбина.

"Целта е да вдигнем отбора. Познавам Георги Тодоров добре. Той държи на дисциплината и намира лесно език с играчите. Познава голяма част от тях. Предполагам неговото присъствие ще посъбуди играчите".

Павел Колев обясни, че собственикът Васил Божков, който се ангажира с издръжката и стабилизирането на сините посредством свои доверени хора, "не се занимава с треньорски смени". "Осъдихме я с Управителния, Надзорния съвет и скаутското звено".

Вече бившият треньор Дерменджиев обяви, че приема решението и се разделя нормално с клуба.

"При треньорите е така, не се знае колко дълго ще са начело на даден тим. Престоят ми в "Левски" беше кратък. За периода, в който бях аз, казах и в началото, че няма да се оправдавам. Първо не съм задавал въпроси за причината за решението за раздялата. Приемам го стоически. Решено е от собствениците. Павел Колев на мен го сведе като информация. Оттам насетне аз не искам да разпитвам защо и как", коментира Дерменджиев.

Дневник