Сърцето и душата на Цветанов са част от ГЕРБ. Не вярвам той да тръгне срещу ГЕРБ, каза днес по БНТ Лиляна Павлова. Коментарът и беше по повод оттеглянето на бившия заместник-председател на партията от всички постове в нея и изказването му, че окачва шпайковете на стената засега.

В отговор на няколко въпроса по темата Павлова каза, че не знае подробности за това как се е появило напрежението и недоверието между Борисов и Цветанов.

"За мен са важни волята и желанието на Борисов и партията, партията да продължи напред, защото партията е жив организъм. Тя има динамичен живот по места", каза Павлова. Тя обясни, че не може да прецени дали ролята на Цветанов е преувеличена, както след изборите обяви Борисов.

"Партията има своя лидер, създадена е около неговата харизма. Цветанов е част от голяма пирамида, в която има множество хора, структури със сърце и душа, които работят за нея", каза още бившият регионален министър.

По повод изказването на Борисов, че е можел и магаре да предложи за депутат и то е щяло да бъде избрано, Павлова каза, че цитатът е изваден от контекста. "Той визираше времето, когато имаше рейтинг 90%, не е искал да обиди Цветанов, но изказването беше в неподходящо време", допълни тя.

Попитана кои ще са следващите хора, засегнати от планираната чистка в ГЕРБ, Павлова каза, че това ще е всеки, които си помисли, че има правото да злоупотреби с власт или влияние.

Говорейки за бъдещето пред ГЕРБ, Лиляна Павлова обяви, че според нея след СДС партията трябва да подаде ръка и на други десни организации, за да си гарантира бъдеще и след 5-10 години. "България има нужда от силно дясно, не трябва да се разделяме, а да намерим какво ни обединява", допълни тя.

Според Павлова няма нищо странно да има коалиции и с партии, които са критикували ГЕРБ. "Нищо че са ни критикували, не виждам лошо в това, когато критиката е конструктивна. Тогава тя е нещо добро. По-важното е голямата цел", каза още Лиляна Павлова.

Коментирайки решението на Мария Габриел да се откаже от позицията си на евродепутат, за да остане еврокомисар, което вкарва Павлова в парламента, бившият министър каза: "Не мисля, че това е жест към мен, това е прагматично решение в полза на България." Според нея е важно в следващите няколко месеца България да е добре представена в Европейската комисия.

Дневник