Три отбора си осигуриха участие в осминафиналите в Шампионската лига още след четвъртия кръг в груповата фаза. "Байерн", "Ювентус" и ПСЖ вече са във фазата на преките елиминации, след като взеха победи.

Въпреки кризата и смяната на треньора Нико Ковач, баварците се наложиха с 2:0 срещу "Олимпиакос" у дома и продължават с пълен актив. Успехът дойде след голове на Роберт Левандовски и Иван Перишич.

ПСЖ също взе четвърта победа от четири мача след 1:0 срещу "Брюж" с попадението на Мауро Икарди. като все още не са допуснали гол. В 76-ата минута Мбайе Диан от гостите изпусна дузпа.

Вторият в групата "Реал" (Мадрид) също се устреми към осминафиналите, като разгроми с 6:0 "Галатасарай". Родриго вкара три гола и на 18 години и 301 дни стана вторият най-млад автор на хеттрик в историята на Шампионската лига (рекордът е на Раул Гонсалес, който го постигна на 18 години и 113 дни срещу "Ференцварош").

Испанският отбор е втори със седем точки и води с пет пред "Брюж".

"Ювентус" победи с 2:1 "Локомотив" (Москва) като гост и с десет точки си подпечата класирането за следващата фаза. Фаворит за второто място остава "Атлетико" (Мадрид), въпреки че загуби с 1:2 от "Байер" в Леверкузен.

Английският шампион "Манчестър сити" ще трябва да изчака още след 1:1 като гост на "Аталанта". "Гражданите" са начело с десет точки, а след зрелищно равенство 3:3 "Динамо" (Загреб) и "Шахтьор" са на следващите две места с по пет точки.

Забележителен момент в мача на "Сити" беше заставането на бранителя Кайл Уокър на вратата в 81-ата минута. На почивката заради травма титулярният вратар Едерсон беше сменен от Клаудио Браво, който обаче получи червен картон. Уокър се справи, като направи и спасяване.

В Загреб мачът вървеше към равенство 1:1. С голове в 83-ата и 89-ата минути хърватският отбор поведе с 3:1. Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мореаш намали в 94-ата, а в 97-ата Тете от дузпа изравни за "Шахтьор".

Дневник