За пръв път в историята дербито на Милано между "Интер" и "Милан" ще се изиграе виртуално. Двата големи съперника обявиха начало на съвместната инициатива в партньорство със стрийминг платформата DAZN, която излъчва първенството на Италия.

След като футболните шампионати по света са спрени двата клуба от Серия А ще играят един срещу друг на популярната видеоигра Pro Evolution Soccer 2020 на фирмата KONAMI.

За "Интер" ще играе 17-годишният нападател Себастиан Еспозито, а за "Милан" - 20-годишният португалец Рафаел Леао. И двамата са избрани от своите съотборници заради уменията им във видеоигрите.

"Не можем да бъдем физически на терена, затова ще бъде доста интересно да изиграем това голямо дерби виртуално. Ще се забавлявам да играя срещу Себастиано и да представлявам моя отбор", коментира нападателят на "Милан" Леао.

Платформата DAZN ще излъчва срещата между "нерадзурите" и "росонерите", която ще бъде коментирана от Стефано Борги, който е коментатор и на мачовете в Серия А. След мача ще има и интервюта с двамата участници.

Клубовете ще излъчват дербито в своите канали в Youtube и "Фейсбук" страниците си.

Виртуалното дерби е част от серия инициативи организирани от "Милан", които целят да обединят феновете в борбата с коронавируса COVID-19 в Северна Италия. Клубът набира средства, които до момента са над 600 хиляди евро.

Дневник