Българският национален отбор по футбол продължава участието си в Лигата на нациите с домакинство на Уелс. Мачът е от 21.45 ч. на националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван по БНТ1.

Тимът на Георги Дерменджиев ще се опита да превъзмогне пропуснатата възможност за класиране на европейското първенство след поражението от Унгария преди седмица. Впоследствие националите загубиха и при гостуването на Финландия, като според селекционера у футболистите още витае разочарование от последния мач на "Васил Левски".

"Настроението не е добро, най-вече заради този мач с Унгария, защото очакванията бяха много големи. Разочаровани сме, но играчите са добри професионалисти и правят всичко възможно да превъзмогнем този психологически стрес", каза Дерменджиев в навечерието на мача с Уелс.

В последните си 18 двубоя националният отбор има едва една победа. Според полузащитника Кристиян Малинов загубите тежат на самочувствието на тима и играчите са били изцедени срещу Финландия.

Дерменджиев обеща промени, като това ще бъде трети мач за националите в последните седем дни. Селекционерът няма да може да разчита на Страхил Попов, Галин Иванов, Георги Костадинов и Николай Михайлов. От състава на Уелс заради травма ще отсъства капитанът Аарън Рамзи.

Българите са последни в групата си с една точка, докато Уелс е първи със седем. В първия сблъсък между двата отбора националите загубиха след гол в добавеното време. В официалните мачове България има предимство с четири победи срещу три за Уелс.

Дневник