Ливърпул" направи грешна стъпка в първия си мач от празничния период във Висшата лига, завършвайки 1:1 с "Уест Бромич" на своя "Анфийлд". Тимът на Юрген Клоп можеше да спечели с разлика, но вместо това загуби две точки, заради слабо второ полувреме.

Садио Мане изведе шампионите напред в 12-ата минута, а Семи Аджай донесе точката на "дроздовете" в 82-ата.

"Ливърпул" губи точки на своя стадион за пръв път от юли и прекъсва серия от осем поредни победи. От своя страна "Уест Бромич" успя да спре втори от претендентите при гостуване, след като завърши 1:1 и на стадиона на "Манчестър сити".

Мениджърът на "дроздовете" Сам Алърдайс затвърди тенденцията да се представя добре срещу "Ливърпул" и Юрген Клоп, оставайки с едва едно поражение срещу германеца. За 90 минути тимът на Алърдайс позволи на шампионите да отправят само два точни удара.

След 15 кръга "Ливърпул" остава лидер в таблицата с 32 точки и има три повече от градския си съперник "Евертън". "Уест Бромич" не променя позицията си, като е 19-и с осем точки.

Шампионите откриха в 12-ата минута с гол на Садио Мане. Сенегалецът получи хубаво подаване от Жоел Матип, овладя на гърди и завърши в мрежата на "дроздовете".

След този момент "Ливърпул" пое пълен контрол над случващото се на терена, но нямаше толкова празни пространства, които да използва. Няколко пъти играчите на Юрген Клоп стигаха до опасни центрирания и разбърквания, но вратарят на гостите Сам Джонстън не трябваше да се намесва.
 

През първата част "Уест бромич" стигна до вратата на червените няколко пъти, но без да я застраши сериозно. Гостите отправиха едва един удар и той беше неточен.

Доминацията на "Ливърпул" олицетвори факта, че само капитанът на домакините Джордан Хендерсън имаше близо двойно повече пасове от целия тим на "Уест Бромич" - 85 срещу 46 за едно полувреме.

След почивката ролите се смениха, като "Ливърпул" действаше бавно, без да застрашава гостите, а "Уест Бромич" постепенно излизаше в по-предни позиции.

В 73-ата минута Карлан Грант пропусна най-добрата възможност за "дроздовете", като не успя да вкара, останал сам срещу Алисон. В защитата на мърсисайци обаче се видя пропукване, допълнено и от контузията на Матип.

Само осем минути преди края след статично положение централният бранител Семи Аджай изравни. Ударът му с глава срещна гредата, топка се върна, но след контакт с Алисон влезе в мрежата - 1:1.
 

До края на двубоя "Уест Бромич" имаше още един шанс, но по-чистата възможност се откри пред "Ливърпул". Тогава вратарят на гостите Джонстън направи ефектно спасяване срещу Фирмино.

Дневник