Вдъхновен след победата над Литва преди три дни националният отбор по футбол ще опита да завърши в положителен план серията от мачове. Днес на Националния стадион "Васил Левски" съставът се изправя срещу Грузия в приятелска среща.

Двубоят е от 19.30 часа и ще бъде предаван по БНТ3.

Срещата с Литва сложи край на серия от 10 месеца без успех, както и по-дълга такава - 22 без победа в официални мачове. Отборът, воден от Ясен Петров, ще опита да спечели два мача поред за пръв път от 2018 г. Тогава България спечели четири двубоя поред (март - октомври).

За срещата с Грузия селекционерът Петров освободи играчите на "Лудогорец" и ЦСКА Кирил Десподов, Антон Недялков, Иван Турицов и Георги Йомов, заради мачовете на клубните им тимове в европейските турнири, които предстоят на 16 септември.

"Не съм притеснен за нищо. Това е двубоят, в който ще дадем възможност на всички, които не са взели участие. Трябва да видим всички играчи, които сме повикали", каза Петров преди срещата.

Участие в мача ще вземат и наказаните Николай Михайлов и Атанас Илиев. Българският футболен съюз получи разрешение от ФИФА двамата да играят, въпреки че вратарят е с червен картон, а Илиев с натрупани жълти. Те ще изтърпят санкциите си срещу Литва през октомври.

Дневник