Отборът на „Васил Левски“ Нови пазар загуби само с гол при гостуването си на „Търновград“ във Велико Търново. Срещата бе от 5-ия кръг на А група при дамите и бе спечелена от домакините с 19:18 (10:10) в последната минута. .

Момичетата от Нови пазар могат да съжаляват, че не си тръгнаха поне с точка от Двореца на културата и спорта в Търново, но в заключителните секунди те не успяха да отбележат гол, поне за равенство в мача.

И двата отбора показаха здрава защита, много пропуски в нападение и удари в гредите. Изключителни рефлекси на вратата на „Васил Левски“ показа Станислава Стоянова, а също силна игра имаше и вратарката на „Търновград“ Гергана Александрова.

Съставите на „В. Левски“ и „Търновград“ се захапаха още в началото на мача и през целия се преследваха в резултата и играха гол за гол, като нито единият отбор не успя да вземе добър аванс в головете, за да е сигурен в победата.

Двубоят бе един от най-слабо резултатните в първенството. Домакините поведоха с 1:0, а пет минути след това за „В. Левски“ Габриела Стефанова вкара за 1:1, а третото попадение дойде в 11-ата минута от дузпа за „В.Левски“. И така до края на полувремето двата тима не показаха точна стрелба и на полувремето резултатът бе 10:10.

През втората част нещата не се промениха и отборите продължиха преследването в резултата, който шест пъти бе равен, преди да дойде 58-ата минута, в която домакините вкараха за 19:18. В следващата атака голмайсторката на „В.Левски“ Благовеста Йосифова получи контузия, а атаката на тима от Нови пазар се оказа неуспешна. В последните секунди „Търновград“ задържа топката  и се поздрави с победата.

ШУМ.БГ