Отборът на „Васил Левски“ Нови пазар не успя да се справи с този на „Свиленград“ и записа загуба с 25:28 (12:17) в отложен мач от 2-ия кръг на елитната група при жените.

Срещата се игра в зала „Арена Шумен“, а в пореден мач момичетата от Нови пазар имаха зад гърба си вярна публика, която ги подкрепяше. В пореден мач обаче отборът на „Васил Левски“ се разочарова от съдийски решения, а за реакцията си днес при едно от  отсъжданията треньорът Николай Топузаков получи и жълт картон. В срещата домакините бяха и без контузената си голмайсторка Благовеста Йосифова, която получи травма в предходния мач срещу „Търновград“.

Двубоят започна оспорвано като за домакините се отличи Лидия Бакърджиева, която отбеляза първите три попадения за своя отбор. „Свиленград“ бързо отвърна с две попадения на опитната Кристина Миланова и така до средата на полувремето резултатът се движеше гол за гол. При поредното равенство 7:7 гостите от Свиленград успяха да вкарат три безответни гола и да поведат с 10:7. Тези три гола аванс гостите успяха да задържат, а до края на първите 30 минути и да увеличат и на почивката двата тима се оттеглиха при 12:17.

През втората част момичетата от Нови пазар показаха огромно желание за победа и бяха близо до обрат, но той не се случи. Началните минути бяха за хандбалистките от Свиленград, които успяха да вкарат при атаките си и да поведат с 21:13. Последва щурм от страна на „Васил Левски“ и момичетата вкараха четири безответни гола за 17:21. И така започна гонитба в резултата. „Свиленград“ отново успя да дръпне с голяма разлика, но „Васил Левски“ пак я стопи и намали аванса до 2 гола – 24:26 две минути преди края на мача.

Последваха обаче прибързани действия в атака за момичетата на „Васил Левски“, а от това веднага се възползва тимът на гостите и след попадения на Димитрова и Миланова „Свиленград“ поведе с 28:24. В последната минута Рени Еремиева отбеляза за домакините и намали до 25:28, но след това прозвуча и последният съдийски сигнал и гостите спечелиха двубоя.

В следващия кръг от шампионата „Васил Левски“ ще е домакин на шампиона „Бяла“. Срещата е насрочена за 3 декември от 15,00 часа в зала „Арена Шумен“.

ШУМ.БГ