Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се е разбрал за нов договор с "Мерцедес" и ще остане в отбора през 2024 г. Това съобщава "Скай спортс", позовавайки се на вътрешни изтоници.

 

Настоящият договор на британеца изтича в края на този сезон.

Вече няколко пъти Хамилтън изрази желание да остане във Формула 1 и да се бори за рекордна осма световна титла. Той каза, че битка за първото място е невъзможна в момента заради превъзходството на Макс Верстапен и "Ред бул".

Според "Скай спортс" са уточнени детайлите по сделката, които не са финансови. Смята се, че Хамилтън има интерес към роля на посланик след края на кариерата си, като британецът е въвлечен в много проекти извън пистата. Той има и комисия, която държи на расовото разнообразие в моторните спортове.

През сезон 2023 заплатата на Хамилтън в "Мерцедес" е 35 милиона долара, като единствено Верстапен (55 млн.) печели повече.

Очаква се новият договор на Хамилтън (38 г.), който вероятно ще е за една година, да бъде обявен на "Силвърстоун" на 9 юли. Следващият старт във Формула 1 е Гран при на Австрия на 2 юли.

Дневник