В Шумен открихме един наистина добър човек, който обича и милее за града си. Човек, който ще отвори вратите на тази община широко за хората, и това е Николай Колев. Той наред с многото си други качества, има и съвсем ясна визия за Шумен.

Това каза днес в Шумен съпредседателят на ПП „Продължаваме промяната“ Кирил Петков за кандидата за кмет на общината Николай Колев.

Преди това лидерът на партията откри новия предизборен офис на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и разговаря с граждани на чаша кафе.

Шуменци му споделиха за проблемите в града. „Оплакаха ни се, че на важни маршрути на автобусите, в пикови часове, няма достатъчно капацитет. Майка с деца ми се оплака, че дори на централните места е изключително трудно да буташ количка, буквално каза - количката ми е като луноход.  Също така поискаха по-добри детски площадки, да се поддържат парковете. Имаше и хора, които казаха, че за тях най-важното са работните места. Ето – индустриалната ви зона има още места. Ако се направи връзка с Министерството на икономиката, с Агенцията по инвестиции, кмет като Николай Колев може работи за това индустриалната зона да забумти с още повече икономически субекти, които да развиват града, да дават работи места и да плащат данъци, които да реинвестираме обратно в Шумен“, каза Кирил Петков.

Той бе категоричен, че за много от проектите, които трябва да се случат в Шумен, трябва взаимодействие между държавата на национално ниво и местната власт, като  даде за пример градския стадион в Шумен: „Стадионът ви трябва да бъде спешно реновиран. С министъра на финансите говорихме как трябва да има фонд за спортна инфраструктура, който да е споделен между общините и държавния бюджет. Стадионът би бил прекрасен пример как двете власти могат да си взаимодействат. Когато имаме един честен кмет, който да не иска да открадне пари. Когато имаме честен министър на финансите, който иска да направи най-доброто с обществения ресурс, ето как могат да се получават нещата за град като Шумен“.

За Петков друг голям инфраструктурен проект, който е от важност за жителите на областта, е магистрала “Хемус“. „Ние имаме голяма воля тя да се направи. Искаме обаче да я направим по правилния начин. Спазвайки правилата, с нормални парцеларни планове, с избиране на изпълнители, които дават най-добро качество към най-ниска цена, да няма специални фирми и нагласени поръчки. Например, когато за първи път видяхме проекта на магистралата, открихме вече изплатени пари за озеленяване на участък, който още не съществува. Ако тези неща може да подредим и направим по най-прозрачния начин, не само че може да имаме магистрала в скоро време, но и тя да е качествена и на нормална себестойност“, заяви Кирил Петков.

Кандидатът за кмет Николай Колев благодари на Петков за подкрепата и заяви, че за него най-важно е Шумен да се превърне в подходящо и желано място за живот на младите хора. „Това включва подобряване на градската среда – спортни съоръжения за деца и младежи, осигуряване на възможности за развитие на масовия и детско-юношеския спорт, по-добра поддръжка на парковете с повече цветя и дървета. Имаме страхотни дадености, като Градската градина и Кьошковете“, каза Колев.

Сред приоритетите му са развитието на местната икономика и туризма. „Шумен е на място с богата история между двете първи български столици, имаме светилището Мадара, имаме „Кабиюк“, водата в Мараш – Шуменското плато, все неща, които превърнати в общ туристически продукт, биха работили много за жителите на града“, каза още кандидатът за кмет от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

От голяма важност за Николай Колев е прозрачността при обществените поръчки на общината. „Смятам, че когато няма предварително избран изпълнител с уговорени комисионни, парите ще бъдат вложени в по-добро качество и вдигане на възнагражденията на служителите във фирмите, а и в администрацията“, каза той.

Пресцентър на Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ – Шумен