Вярваме, че грижата за здравето трябва да бъде винаги на първо място. Особено през студените месеци, когато имунната система се изправя пред по-големи предизвикателства. Вирусите, бактериите и гриповете са по-активни през зимата, затова е важно да подкрепим нашия имунитет. Ето 5 ценни съвета от Аптеки Прайм, които могат да ви помогнат да поддържате по-силна защитна бариера през това време от годината. 

1. Правилното хранене

Натуралните средства, които може да включите във вашата дневна хранителна рутина, могат да бъдат мощен инструмент за подкрепа на вашия имунитет през зимата. Приемайте хранителни добавки, богати на витамини и минерали. Витамините А, C, D и E, както и минералите цинк и селен, са основни за укрепването на имунната ви система. Чайовете също могат да бъдат вашата тайна за нейното подсилване. Зеленият чай, например, е богат на катехини, които се борят със свободните радикали и подобряват функционирането на имунната система.

Правилното хранене предоставя на организма необходимите съставки за борба с инфекции и болести. Витамините и антиоксидантите, които се намират в предните плодове и зеленчуци, служат за укрепване на имунната система.

2. Физическа активност

Редовната физическа активност е ключът към поддържането на добро здраве и имунитет. Зимните спортове като ски и сноуборд са отличен начин да се задържи физическата активност през студения сезон. Може да заложите още на фитнес или групови заниманиа, като пилатес, йога или други. 

Физическата активност е важна, защото стимулира циркулацията и помага на организма да се бори с инфекции. А също така повишава нивата на ендорфини, които подобряват настроението и общото здравословно състояние.

3. Правилно хидратиране

Поддържайте водния баланс на организма си, като пиете достатъчно вода през целия ден. Дехидратацията може да намали ефективността на имунната система. Правилната хидратация помага на тялото да се бори по-ефикасно с вируси и инфекции.

4. Защита на децата и възрастните

Имунната система на децата и възрастните изисква специални грижи. Те са по-уязвими към зимните инфекции, които не спират да върлуват. Осигурете им допълнителна защита, за да ги предпазите от различни заболявания през зимата. 

  • Имуностимулантите са продукти, които подпомагат борбата с инфекции;
  • Добавете пробиотици, като добавка в ежедневния прием, защото здравето на червата и бактериалния баланс в червната флора има влияние върху имунитета не само през зимата;
  • Ехинацеята е билка с известни имуномодулиращи свойства. Тя може да помогне при борбата с простуди и грипове, като подсили целия организъм. 

За да подкрепите своя имунитет през зимата, не забравяйте да включите натурални средства, като хранителни добавки и чайове, във вашия режим. Те ще предоставят на организма ви всичко, от което се нуждае, за да се бори той с инфекциите и да остане здрави през зимата. Не се колебайте да се консултирате с специалисти, за да намерите най-подходящите продукти за вашия случай.

 

Primepharmacy.bg