Два автомобила се запалиха в Шумен през изминалите дни, изгора селскостопанска постройка и имущество в село Стан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В 14:54 часа на 16 декември е потърсена помощ за гасене на пожар в лек автомобил на ул. “Харалан Ангелов“ в Шумен. На място пристигнал противопожарен екип, който заварил автомобила в пламъци. Установено било, че причина за пожара е късо съединение в ел. инсталацията. Пожарът е погасен с помощта на 600 л вода. Унищожен е. Спасени от опожаряване са друг лек автомобил и фургон.

Ден преди това в 16:50 часа в дежурната част на РСПБЗН - Шумен бил приет сигнал за пожар в лек автомобил на ул. "Строител“ в града. На място бил насочен противопожарен екип. При пристигане на място огнеборците установили, че собственикът на лек автомобил БМВ  с шуменска регистрация успял да погаси пламъците, които тръгнали след късо съединение, сам, с помощта на прахов пожарогасител.

В 07:36 часа на 16 декември е приет сигнал за пожар в селскостопанска постройка в село Стан. Към ул. “Ген. Столетов“ в селото е насочен екип на РСПБЗН-Нови пазар.  На помощ в ликвидиране на пожара са пристигнали още два екипа от Шумен.

При пожара са унищожени около 100 кв.м. покривна конструкция на стопанската постройка, един тон фураж, имущество. Пламъците са ликвидирани с помощта на 19 тона вода. Спасени са къща, два леки автомобила и животни. Вероятна причина за пожара е късо съединение между ел. проводници.

ШУМ.БГ