“Васил Левски” Нови пазар допусна нова загуба в А група при жените. В залата в Суворово момичетата от Нови пазар загубиха с 27:35 от “Академик” Пловдив. Срещата бе отложена от 5-ия кръг на първенството заради тежките зимни условия през ноември миналата година.

Отборът на “Васил Левски” изигра силно първо полувреме, но през второто не успя да спре нападението на гостенките и инкасира седма загуба.

Мачът започна добре за домакините, които поведоха с 6:3. “Академик” навакса изоставането си и двата тима се захапаха шест пъти на светлинното табло светна равен резултат. Минута преди почивката “Академик” отбеляза и на полувремето поведе с гол – 14:13.

Втората част се разви кошмарно за домакините. “Академик” вкара 4 безответни гола преди тимът от Нови пазар да отбележи 14-тото си попадение. Последва нова серия от голове за гостите и те поведоха с 10 гола. В последните пет минути на мача “Васил Левски” се вдигна и заигра добре в атака като отбеляза 6 гола срещу два за гостите, но нямаше повече време, за да търси обрат.

В следващия кръг от шампионата при дамите на 28 януари “Васил Левски” гостува на “Етър” във Велико Търново.

ШУМ.БГ