Спад на регистрираните престъпления с малко над 30 % отчитат от Районното управление на полицията в Каолиново. През 2023 година полицейските служители са работили по регистрирани 275 заявителски материала. 143 са регистрираните престъпления, от тях 84 с разкрити, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.  

Данните пред ръководството на областната дирекция отчете началникът на полицейското управление в Каолиново главен инспектор Кирил Кирилов.

Най-голям дял заемат престъпленията против собствеността, като преобладават кражбите.
През годината няма регистрирани грабежи, взломни, джебчийски, кражби от магазини и офиси на вещи и части от МПС.

Установени са 63 неправоспособни водачи, 40 от тях са управлявали след употреба на алкохол. Регистрираните пътно-транспортни произшествия са 42, девет, от които тежки с 10 ранени участници в пътното движение. Загинали няма. По време на проверките през годината са установени 4602 нарушения.

708 са оръжията, които се водят на отчет през 2023 година, 679 от тях са за ловни цели. Извършени са 104 проверки на участници в ловен излет, 21 от тях  са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство. Установено е едно нарушение, за което е взето отношение по Закона за лова и опазване на дивеча. Иззето е едно незаконно притежавано оръжие, както и други четири огнестрелни оръжия и боеприпаси от четирима, които не отговарят на   изискванията на нормативната уредба по КОС.

Директорът на ОД на МВР - Шумен ст. комисар Гендов благодари на състава на районното управление за работата през годината и очерта приоритетите за настоящата година.

ШУМ.БГ