Известната поп, рок и джаз-блус певица Роберта ще завладее сцената на зала “Проф. Венета Вичева” с могъщ глас и неподправен стил. Събитието “Любовен концерт” е насрочено за 15 февруари от 18:35 часа.

Под съпровода на музикантите от Симфониета - Шумен Роберта ще изпълни евъргрийни като “Hello Dolly”, “Parla piu piano”, “Imagine” и други. Репертоарът на певицата е толкова разнообразен, че няма да липсват и изненадващи мелодии като например песента “Нани ми, нани, Дамянчо”, съобщиха от Симфониета-Шумен

“Елате да си подарим една вълнуваща вечер с няколко от най-новите ми песни по музика на Шопен, с текст и аранжименти на Александър Кипров. Оркестрацията е дело на маестро Славил Димитров, който ще застане на диригентския пулт.”, написа Роберта в социалните мрежи като покана до шуменци. 

Името на Славил Димитров се асоциира с предизвикателни проекти и висок професионализъм. Макар да е роден е в Момчилград, диригентът определя Шумен за свой дом. Тук той прави първите си стъпки в музиката (и срещи с публиката) като ученик по пиано при г-жа Росица Михайлова и като хорист в детски хор "Бодра песен". След като се дипломира повече от 10 години той е главен диригент на нашия оркестър. След това пътищата му го отвеждат във Велико Търново, Русе, Измир. 

Последните години се установи в София и в момента се е посветил на музикалното обучение на подрастващите Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

Освен Роберта, в концерта ще участват двама млади и талантливи артисти - поп певицата Ника и пианистът Филип Александров.

Информация и билети може да намерите на сайта на Симфониета: https://symphony-shumen.com или на телефон 0879 321033.

ШУМ.БГ