Третокласници от СУ „Хан Исперих“ в Нови пазар гостуваха в полицейското управление в града, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Децата се запознаха отблизо  с полицейската професия. Тема на открития урок бяха кражбите – как да се предпазят от тях и какво да направят ако са потърпевши.

Инсп. Николай Григоров от Детска педагогическа стая им  разясни по какви случаи работят униформените служители и по какви цивилните. Как се изземват следи от произшествие им показа инсп. Иван Хаджимарков от РУ Нови пазар.

Учениците затвърдиха знания  как да пазят вещите си от крадци, да не оставят без надзор телефони и парични средства. Разгледаха помещенията за задържане, дежурната част, в която се получават сигналите от спешния телефон.  В края на урока посетиха  началника на полицейското управление в града гл. инсп. Веселин Райнов.

Той им  подари ранички със  светлоотразителни елементи и им напомни да пресичат внимателно само на разрешени места, да не изкачат пред автомобилите и да се пазят не само на пътя, а и по време на игри.

ШУМ.БГ