При децата често се появяват болки вследствие на растежа. В повечето случаи болките при растежа са комбинирани с проблем в сводовете и кривене в глезените (така нареченото плоскостъпие или дюстабан). Ако проблемите се установят и решат навреме, това би предотвратило болки и травми в зряла възраст.

Защо стъпалата са толкова важни?

Защото са в основата на целия костно-ставен апарат и ако там има кривене, то се отразява на цялото тяло. Голяма част от децата между 4 и 14-годишна възраст страдат от болки в стъпалата, петите, глезените, кръста или гърба, вследствие на бързо израстване. Причините за това може да бъдат бърз растеж на костите, слаба мускулатура, неразвити сводове на стъпалата, неправилна стойка, неподходящи обувки. Колкото и да се лекуват болки и травми по костно-ставния апарат, вследствие на лоша стойка, ако не се отстрани причината за тях, травмите се връщат отново и отново. Това важи не само за децата, но и за възрастните.

Съвет към родителите

Ако забележите кривене в глезените на детето, изкривени (бързо износени) обувки, прегърбване (гръбначно изкривяване), бързо изморяване, болки в стъпала, глезени, колене и т.н, направете им анализ на ходилата, за да елиминирате и най-малка вероятност за плоскостъпие и неправилна стойка.

Какво правим ние?

В нашия специализиран магазин правим безплатен анализ на стъпала и стойка, подкрепяме и стабилизираме болезнени и травмирани места, консултираме и обучаваме хората да се възстановят и предпазят от нови травми с коригиране на стойката.

Концепцията FootBalance

FootBalance предоставя уникална услуга: компютърен анализ и изработка на индивидуални, ортопедични стелки на място за 10 минути. Стъпалата на всеки човек са индивидуални и лявото се различава от дясното. Стелките FootBalance са 100% персонализирани за всеки крак, те подпомагат и коригират сводовете и стойката и ще помогнат на вашето дете при проблем.

Единственият официален представител на FootBalance за Шумен е магазин "Кребс". Там може да направите своя безплатен анализ на ходила и стойка, на базата на който да бъдат изработени анатомични, ортопедични стелки, индивидуално за всеки крак.

Магазин „Кребс“ се намира на ул. „Хан Омуртаг“ 4А в Шумен

Телефон: 0878 10 49 30

 

Платена публикация