21-годишен младеж от Нови пазар бил установен да нарушава скоростните режими 4 пъти в рамките на града за по-малко от час. Нарушенията са установени тази нощ по време на контрол на скоростта в града от екип на РУ-Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Първото нарушение било установено малко след 1,30 часа, когато по улица "Пирин" бил засечен лек автомобил Мерцедес с чужда регистрация да се движи със 110 км/час при разрешени 50. Десет минути по-късно същата кола била заснета подобрил " да се движи със 188 км/час в града.

Шофьорът продължил да се движи бързо из града, като малко след 2,00  часа мобилната камера го заснела още два пъти с превишена скорост - първо със 76 км/час, а после със 79 км/час.

Малко след това втори екип на РУ-Нови пазар спрял колата за проверка на кръстовището на "Пирин" и "Хан Крум". Установено било, че зад волана е 21-годишен местен жител. С него пътувал негов приятел.

Младият шофьор признал, че само той е бил зад волана на колата си същата през цялата вечер. Съставен му бил предупредителен протокол. За две от нарушенията за шофиране със скорост над 50 км/час над максимално допустимата в населено място, освен парична глоба, ще му бъде отнета и книжката за срок от 3 месеца.

Установените нарушения през нощта в Нови пазар с мобилна камера са общо 7, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ