Полицаи от Нови пазар върнаха на 15-годишно момче портмоне с пари и лична карта, което му било откраднато преди два дни. Разкрит е и извършителят на престъплението – 62-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

На 12 март момчето установило, че някой му откраднал портмонето, в което имало пари и лична карта. Кражбата станала докато момчето си купувало пица от закусвалня. След като установил липсата младежът подал сигнал в полицейското управление в Нови пазар. Той обяснил, че за момент е оставил портмонето на стелаж в закусвалнята и след малко установил, че липсва.  Момчето обяснило още, че зад него имало възрастен мъж, когото не познавал, бил облечен в черно

След получаване на сигнала, екип на полицейското управление в Нови пазар е пристигнал на място. Предприети са оперативни действия за установяване на извършителя. Те дали резултат и два дни след това крадецът е установен и разпитан. Това бил 62-годишен мъж от село Стоян Михайловски. След като взел портмонето от закусвалнята, използвайки невниманието на момчето видял, че в него има лична карта и пари. Личната карта оставил на земята до фризьорски салон в Нови пазар, а портмонето със сумата от 40 лева и 5 евро прибрал в себе си.

След като е разкрит мъжът е предал доброволно на полицейските служители откраднатото.

Портмонето днес е върнато на 15-годишния ученик без никакви липси, допълниха от пресцентъра на полицията.

ШУМ.БГ