Пау Кубарси получи първата си повиквателна за мъжкия национален отбор на Испания. 17-годишният защитник на Барселона привлече вниманието към себе си с представянето си при победата над Наполи. В осминафиналнаа среща тийнейджърът записа дебют в европейските клубни турнири и въпреки възрастта си се представи на изключително ниво, заслужавайки си похвали от съотборници и треньори.

Сега юношата вероятно ще запише и първи минути за "Ла Роха", след като до момента е играл единствено за юношеските национални тимове на страната. Селекционерът Луис де ла Фуенте го повика за контролите срещу Колумбия (22 март) и Бразилия (26 март).

"Всеки, който е наблюдавал Пау, знае какъв футболсит е той. Не сме изненадани, защото го познаваме отлично", гласеше краткият коментар на Де Ла Фуенте.

16-годишният Ламин Ямал от Барселона също е в списъка с национали, а дебют може да запише и Дани Вивиан, централен защитник на Атлетик (Билбао).

След пауза в състава отново попадат и Жерард Морено от Виляреал, Педро Поро от Тотнъм, както и Пабло Сарабия от Уулвърхемптън.

Дир.бг